Общи условия за ползване

Добре дошли в онлайн магазин Lilavo.bg!

 

Online магазинът Lilavo.bg и услугите предлагани в него функционират при условията и правилата, споменати по-долу. Използването на уебсайта предполага приемане на всички изброени правила и условия. Следователно, ако потребителят не е съгласен с едно или повече от правилата за ползване на този сайт, той има право да се въздържи от ползването му, в противен случай автоматично се счита, че потребителят приема всички условия.

 

Всички цени, посочени в сайта са в лева, с включено ДДС.

 

АВТОРСКО ПРАВО

 

Съдържанието на този уебсайт - текст, снимки и друга информация, представляват обект на авторско право по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и са притежание на Lilavo.bg и неговите партньори, предоставили съответната информация.


Всяко неразрешено ползване, възпроизвеждане, промяна, публичен показ и др. на част или цялото съдържание на сайта, без изрично разрешение на Lilavo.bg, е забранено и ще се преследва по предвидения от закона ред.

 

Измененията в условията на сайта, стават валидни от момента, в който те бъдат публикувани в него!

 

 

СИГУРНОСТ

 

Online магазинът Lilavo.bg има най-съвременните и утвърдени приложения за сигурност, които се отнасят до личната информация на потребителите.

 

 

РАЗКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ НА 3-ТИ СТРАНИ

 

Online магазинът Lilavo.bg не разкрива, продава, обменя, дава или по какъвто и да било друг начин предназначава за трети лица или компании информацията, която Вие ни поверявате. Единствено изключение от този ангажимент прави случай, при който клиентът е информирал и/или е дал съгласието си при събирането на личните данни (предоставяне на информация на куриерска фирма, която е нужна за доставка), и/или разкриването на личните данни се изисква от приложимото право, и/или за защита на Lilavo.bg и неговите потребители от престъпни/нечестни действия, които могат да застрашат сигурността на горепосочените, но винаги при спазване на действащото законодателство.

 

Lilavo.bg не носи отговорност, в случай, че Вие волно или неволно предоставите информация относно личните си данни на трети лица.

 

Ние нямаме достъп до Вашата парола. Вие сте единствените, които могат да извършват корекции спрямо нея, съответно отговорността относно конфиденциалността на паролата Ви е изцяло Ваша.

 

От съображения за сигурност, Ви приканваме паролата Ви да бъде съчетание от главни и малки букви, както и от цифри.

 

При подаване на невярна или непълна информация от Ваша страна, фирмата не носи отговорност за неизпълнението на договорните или законови задължения.

 

 

КОНТРОЛ ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

 

Нашата компания има достъп до Вашите данни, посочени при регистрацията Ви. С регистрацията си като член на Lilavo.bg, Вие потвърждавате и се съгласявате личните Ви данни да бъдат обработвани за цели, свързани с Вашата регистрация, при спазване на Закона за защита на личните данни.

 

 

СТОКИ, ПРОДАЖБА

 

Стоките, които са изложени в сайта, са обект на продажба и са описани по вид и материал. Оnline магазинът Lilavo.bg не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на специфики в екраните на компютрите или мобилните устройства, които използва клиента. Заявяването за закупуване на стока се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно описанието на стоката.

 

Lilavo.bg си запазва правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на поръчката.

 

Lilavo.bg си запазва правото да добавя или премахва продукти, без да уведомява за това предварително клиентите си.

 

Моля, имайте предвид, че понякога даден артикул се изчерпва и поръчката не може да бъде осъществена в предвидения срок. При такава ситуация, наш сътрудник ще се свърже с Вас по е-мейл или телефон, за доуточнение.

 

Въвеждайте пълно, точно и коректно своите данни, с оглед възпрепятстване на проблеми при доставката.

 

Търговската гаранция е в сила 30 (тридесет) дни от датата на закупуване на стоката и е валидна само на територията на Република България. Гаранцията покрива единствено производствени дефекти. За такива се считат: сцепване на кожата (а не нараняване на кожата по повърхностния слой), разцепено ходило, разкъсани шевове на лицето на обувката, повредени ципове.

 

При разлепване, разшиване и други отстраними дефекти артикулите се отремонтират в срок до 30 дни.

 

Не перете обувките в пералня и не почиствайте с избелващи препарати. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря в случай на несъответствие между потребителската стока и договора за покупко-продажба, съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Гаранцията се предоставя от Lilavo.bg.

 

Според Закона за защита на потребителите (ЗЗП), стоката, получена от клиента, поради естеството на търговията в интернет, може да бъде върната в рамките на до 14 дни след покупката, без изрични основания за това, стига състоянието на стоката да бъде същото, като в момента на предаването й от магазина на клиента (включително ненарушената опаковка).

 

 

ДОСТАВКА

 

Доставката се извършва от куриерска фирма Speedy. Стоките се доставят в срок от 1 до 5 работни дни, като в 90% от случаите поръчките, получени до 16:00 часа на съответния ден се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващият работен ден. Lilavo.bg си запазва правото да забави доставката на поръчан артикул повече от определеното време в случай на временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, модел или разцветка. Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или по e-mail.

 

Цената на доставката варира според населеното място на доставка, тегло на артикула, сума по наложения платеж, както и според това дали пратката е изпратена до офис на куриерската фирма или до личен адрес. Всичи цени се калкулират автоматично по време на поръчката в този сайт, преди финализиране на поръчката. Цените се изчисляват според официалните тарифи на куриерска фирма Speedy с начислена отстъпка, която Ви предосавяме.

 

ВАЖНО! Възможно е да има минимална разлика в цената на куриерската услуга между изчислената в сайта и при реално платената в офис или на куриер, поради малки разлики между нанесената в сайта информация за тегло на артикула и реално измереното от куриерската фирма тегло. При разлика в теглото, Спиди преизчислява цената за доставката.

 

 

ЗАМЯНА/ВРЪЩАНЕ

 

Потребителя има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока или да я замени в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с наложен платеж не по-късно от 7-работни дни, след връщането на артикула.

 

Задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя.

 

При получаване на пратката от куриер или в офис на куриерската фирма, имате опция "преглед и тест". Ако решите да се откажете от стоката, можете да откажете да вземете пратката. Така няма да е необходимо да плащате стоката, но ще трябва да заплатите транспортните разходи към куриерската фирма и в двете посоки.

 

Ако вече сте взели пратката и съответно сте я платили и на по-късен етап решите да се откажете от нея или да я замените с друга, то трябва първо да ни уведомите за намерението си. След това да изпратите стоката към нас. Приемаме пратки САМО до офис на Спиди - гр. СТАРА ЗАГОРА, бул. СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ No 46, за ЛИЛАВО БГ ЕООД, тел.: 0888222979. При връщане (отказ от поръчката) трябва да изпратите пратката със същия наложен платеж, каквато е стойността на артикула (без да се включват сумите за транспортните разходи). Сумите по куриерските такси са за сметка на клиента и не се възстановяват. Клиентът е длъжен предварително да ни уведоми за неговото решение да върне/замени стоката по телефон, еmail или на лично съобщение в нашата Facebook страница Lilavo. В противен случай пратката няма да бъде приета от нашите служители.

 

При замяна или връщане на стока поради неправилно изпълнена поръчка, дефект на стоката или каквато и да е причина по вина на Lilavo.bg, транспортните разходи са за сметка на Lilavo.bg

 

На замяна не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия, съгласно Закона за защита на потребителите.

 

 

 

ПОРЪЧКИ

 

При постъпила поръчка при нас, Вие ще получите информация на еmail-а, с който сте регистрирани в сайта.

 

Клиентът може да промени или откаже поръчката си преди тя да бъде на статус "Завършена". Ако клиентът откаже поръчката или тя остане непотърсена (клиентът не извърши плащането), то той ще попадне в нашия "черен" списък и могат да му бъдат отказани последващи поръчки.

 

Потвърждавайки поръчката си, Вие автоматично се съгласявате да получавате системни е-мейли.

 

 

Жалби / Медиация

 

Можете да се обърщате към комисията за защита на потребителите КЗП
Или считано от 15.2.2016 Европейската комисия предоставя платформа за извънсъдебна медиация, целта на която е да даде възможност на потребителите за извънсъдебно решаване на спорове относно поръчки, направени онлайн. Платформата за извънсъдебно решаване на спорове е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr/